Autor: 021.rs

Novi Sad
24.03.2023.
11:51 > 12:34
Strukovno udruženje policije apeluje na aktiviste na Šodrošu da se "uzdrže od provokacija pripadnika policije" koji se nalaze na ovoj lokaciji, a naglašavaju da ovo "javno okupljanje nije odobreno".
  • Sloba53

    25.03.2023 13:41
    Drugovi sindikalci policije , pročitajte član 41. stav 2. Zakona o policiji . Sprovodite naredbu " koja predstavlja krivično delo" , štitite nezakonitu gradnju i činite tešku povredu službene dužnosti iz člana 207. stav 1. tačka 4. istog Zakona (izdavanje ili sprovođenje protivpravnog naređenja ).
  • Goran

    24.03.2023 15:04
    Krpenjaci
    Koliko vidim i Hrkalovićka je reagovala pravilno.
  • Plaćač poreza

    24.03.2023 15:00
    Policija danas brani slobodu kretanja građanima koji hoće da idu u Beograd. Ovo nije slobodna zemlja. Ovo je diktatura jednog čoveka Aleksandra Vučića. Policija ne radi u službi građana ove zemlje.
  • Limanac

    24.03.2023 14:18
    Jednog dana mozda i shvatite sta ste uradili svojim cinjenjem ili ne cinjenjem.
  • Liman

    24.03.2023 13:59
    Blago tim policajcima koji u oklopima stoje po 8 sati, i posteno rade svoj posao, ako ih brani ovo udruzenje koje ne zna ni odredbe zakona o Zakon o javnom okupljanju. Procitajte clan 13. Zakona gospodo iz udruzenje.
  • Trt

    24.03.2023 13:56
    @dule

    Ali u stvari nije isto. Iako si potrefio osnovni koncept, u normalnim zemljama postoje mehanizimi koji građane štite od samovolje kako vlasti, tako i oružanih snaga koji je štite. Ovde kod nas pijani policajac van dužnosti pokuša da pištoljem upuca u glavu prolaznika kojeg je prvo udario automobilom a onda fizički napao, pa se čitav incident završi tako što građanin dobije prijavu zbog napada na službeno lice.

    Ako gledaš po TOM standardu rada policije, onda je ovo sasvim normalno.

  • Aleks

    24.03.2023 13:34
    Žalosno
    Samo da razjasnimo, da li je policija došla zbog nelegalne seče šume kao i nelegalnih radova ili zbog okupljanja naroda? Ako je ovo prvo, zašto nisu pohapsili bratiju pa nek posle objašnjavaju kako im je Crnobarac rekao da treba da grade mostove. A ako je ono drugo, onda svaki od tih policajaca treba da se zapita da li je vredno praviti od sebe nepismenog nesposobnjakovića slepog kod očiju pa postupati po naređenjima takvih pretpostavljenih ili ne. Žalosno!
  • samo pitam

    24.03.2023 13:26
    “Pravo imovine,moral,prava drugih”
    To bi trebalo tako,ali…
  • mile

    24.03.2023 13:19
    Neko reče , ima i postenih policajaca.Ne bi se bas slozio.Svi oni cuvaju svoju guzicu a istresaju se na babama sa pesačkih prelaza.
  • Person

    24.03.2023 12:54
    Nismo ni ocekivali da cete stati na stranu naroda koji vas placa i zakona.Stan je stan. Ali i vase kolege su tako 90ih pa su molili gradjane za milost kada je dogorelo.Ako ste zaboravili poslusnici kriminalaca.
  • Jj

    24.03.2023 12:44
    Jj
    Policija je izgubila poverenje i saki kredibilitet kod gradjana Srbije! Sa toliko afera,kriminala korupcije,izbacivanja svojih gradjana iz domova,plenidbana,zastrašivanja…da vama neko povjeruje, nema tog Idiota vise!!! AV vas je isto ucenio dok celu nam Drzavu rasprodaje! Dalj je zaista vredno toga…kako ćete svojim potomcima,reci na pitanje pa zašto ste to sve radili…malo para,benificije i neki stan koji ćete,doživotno isplaćivati?! Mi nemamo neprijatelje,AV i SNS sekta su podelili narod i stvorili da budemo sami,sebi neprijatelji! Ista Miloševićeva škola koja se mora,prekinuti sada ili vrlo brzo jer Bez Naroda nema Države! Budite uz Narod jer svi istu muku mučimo,stranke i političari su prolazni a narod i poverenje ostaje! Na vama je Policijo zadnji čas na čiju stranu ćete se postaviti?!
  • dule

    24.03.2023 12:35
    Posao policije, uvek i svuda, je zaštita trenutnog poretka. Vlasti. Hvatanje lopova i ubica, kao i regulisanje saobraćaja su sekundarni zadaci, i izvršavaju se samo ukoliko nisu u koliziji sa prethodno navedenim i da se raja malo smiri.

    U skladu sa tim, naša policija je sasvim u redu.
  • Bačka Republika

    24.03.2023 12:33
    Ko o čemu...
    Nemate vi šta da postavljate logička pitanja, vi ste servis u službi građana i neko treba da vas podseti na to. Nije na vama da se pitate dali neko želi ili ne medijsku pažnju, niste politički servis ili možda to zapravo i jeste? Što se tiče provokacije, izbacite te reči iz glave, provokacija policije je jedino upotreba sile, mogu da vam govorim i da se derem na vas šta god mi padne na pamet! Zaštita morala? Jel moralno da su vam načelnici krivično gonjeni? Jel moralno čuvati izgradnju koja je bez dozvole? Jel moralno kad izađu one bitange iz plaćenog obezbeđenja da tuku građane koji vas plaćaju dok vi stojite? To je OK? Jel moralna korupcija pravosuđa? Dali su moralne kockarnice u svakoj ulici u koje nesmete da uđete? U skladu sa zakonom? Spontana okupljanja građana nemoraju da se vama prijavljuju, nije ovo Nemačka 40ih. Na sreću, kad se završi Kosovska drama, zapad će vašeg šefa prepustiti narodu i to on jako dobro zna. Zanima me kako ćete onda pravdati vaše postupke, jer ponovo ste postali sluge diktature kao i prošli put. Biće potrebna celokupna rekonstrukcija policije i stavljanje iste pod strogu kontrolu civilnog sektora van domašaja korumpiranih političara i kriminalaca, a pre toga dobra istraga unutrašnje kontrole u saradnji sa Europolom. Znamo da vas nije sramota, bolje da ste ćutali nego slali saopštenja koja su podstaknuta političkom odlukom.
  • ex chapman

    24.03.2023 12:31
    policija
    da spreci nezakonite radnje
    onda ce gradjani moci da se bave drugim stvarima. dotle - tishu!
  • Mihajlo

    24.03.2023 12:16
    Ma da...
    evo sve verujemo policiji, kako da ne.
    Još i "zaključuju"... a znamo da se u policiji ne misli svojom glavom.

    Samo da im se podvikne od gore, mlatiće i babe i dede, nije im problem.
  • Polizei

    24.03.2023 12:09
    Podsetnik za strukovno udruženje da pročita zakon: spontana javna okupljanja koja nastaju kao reakcija na neki događaj se ne prijavljuju. Isto tako, sva mirna okupljanja su dozvoljena, nije potrebno nikakvo "odobrenje" policije, već policija treba da se buni ako je zabranjeno okupljanje i da obrazloži zašto, jer je to uskraćivanje jedne od osnovnih sloboda građana.
  • Drug

    24.03.2023 12:08
    Uffff
    Poslednji pasus je jedna od najlošijih zamena teza koju sam pročitao, u životu.
    Brain damage.
  • Koponen

    24.03.2023 11:58
    Aktívistima svaka čast, al ne možeš ti protiv države, naročito ne protiv ove...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna